13-04-08

Dinsdag 8 april 2008

Hallo allemaal,
 
ons Nette ligt te knorren op het zetelbed. Eventjes tijd om jullie wat te briefen.
Gisteren kreeg ons Nette 2 chemo's, eentje van een kwartier en eentje van een uur, die nu nog aan het spoelen is (sinds gisterennamiddag 5u ongeveer). Ze hield gisteren al redelijk veel vocht op wat niet goed is natuurlijk. Als ze teveel bijkomt, krijgt ze iets om te plassen, maar tot nu toe heeft ze het zelf kunnen doen. Deze nacht heeft ze haar schade wel ingehaald en een aantal pampers doen overstromen.
 
paalVandaag en morgen volgt er nog eens chemo, op hetzelfde moment als gisteren. Alleen die van een uurtje krijgt ze dan. De chemo van morgen moet dan ook weer spoelen tot donderdag 5u ongeveer. Dan mogen we terug huiswaarts keren. Ze krijgt ook continu Mesna, een medicijn dat de blaas beschermt.


Vandaag geen bloedname, dus ook geen resultaten. Veel verandering zal er nog niet zijn vermoedelijk, hoewel het snel kan zakken soms.
 

We kregen gisteren ook het schema voor de volgende 3 kuren. Het ziet er als volgt uit:
BLOK 1:
van maandag 7 april tot en met donderdag 10 april
van maandag 28 april (Stijn en opa Luc zijn dan jarig...) tot en met woensdag 30 april
 
BLOK 2:
van maandag 19 mei tot en met donderdag 22 mei
van maandag 9 juni tot en met woensdag 11 juni
 
BLOK 3:
van maandag 30 juni tot en met donderdag 3 juli
van maandag 21 juli tot en met woensdag 23 juli
 
Dit is wel een schema dat elk moment kan afwijken als ons Nette haar bloedwaarden niet hoog genoeg zijn. Voor deel 2 van elk blok zijn er startvoorwaarden, dus als ze hieraan niet voldoet, schuift het schema een week of twee weken op.
Na elk blok is er ook een NMR-scan voorzien. Het zou kunnen dat de tweede NMR geschrapt wordt, maar dat weet men nog niet zeker. Ze moet er telkens voor onder narcose gebracht worden en misschien dat zo'n tweede NMR niet veel meer nieuws brengt. Afwachten dus.
Na elk blok is er ook een onderzoek van de nieren, omdat de chemo tijdens het tweede deel van elk blok, heel zwaar is voor de nieren.
De momenten dat we thuis zijn, gaan we twee maal per week naar Mol naar dr. Givron voor een bloedname en een algemene check-up.
 
Stijn heeft alle mails eens in een documentje gezet als dagboek en als we dan de mails van november en december herlezen, zien we toch dat we regelmatig voor bloed en plaatjes richting GHB moesten. De kans is dus vrij groot dat dit nu ook zo is.
Ons Nette haar algemene toestand is nu wel beter dan toen, maar na elk blok zal ze zwakker worden en zal haar weerstand achteruit gaan. Het zal dus zwaarder worden naarmate de behandeling op zijn einde loopt. Maar ja, de laatste loodjes wegen het zwaarst zegt men. Het schema eindigt officieel op 10 augustus, maar we rekenen er zeker een tijdje bij.
 
We hebben trouwens nog heel leuk nieuws! Via Kristof zijn we bij de Aardse Motorvrienden terechtgekomen. Zij steunen elk jaar een ziek kind. Hiervoor organiseren ze een benefiet. Dit jaar (je voelt het al aankomen) is de opbrengst bedoeld voor ons Nette! Wij zijn hen hiervoor enorm dankbaar natuurlijk! Dus met zijn allen op 13 en 14 september naar Geel- Ten Aard trekken voor allerlei leuke activiteiten (voor jong en oud!!!)!
 
Morgen meer nieuws!
 
groetjes,
 
Stijn en Joke

15:49 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.