13-04-08

Donderdag 3 april 2008

Hallo allemaal,

weer een tijdje geleden dat er vanuit Elsum nog nieuws gekomen is. Bij deze halen we onze schade in!

Maandag starten we terug met chemo. Afgelopen vrijdag heeft prof. Norga ons gebeld om de beslissing van Duitsland mee te delen. Voorlopig staan er ons nog 3 blokken chemo te wachten. Concreet betekent dit 3 keer 6 weken per blok. Elk blok is verdeeld in 2 kleine blokjes. Het eerste blokje duurt 3 dagen, het tweede 4 dagen. Voor het tweede blokje moeten haar bloedwaarden wel hoog genoeg zijn, anders mag ze niet starten. Het zou dus kunnen dat er af en toe een langere tijd tussen de blokjes moet zijn zodat de bloedwaarden terug kunnen stijgen.

Een stand van zaken voor de bloedwaarden voor vandaag (voor de specialisten onder jullie)

WBC: 3900

plaatjes: 200000

hemoglobine: 12

Prachtige resultaten! Eindelijk na zoveel maanden eens over de 2000 WBC geraakt, het doet eens deugd!

Maandag krijgen we ons schema op papier, dan zijn we pas zeker hoe alles zal verlopen (op papier althans). Bij chemo moet er ook altijd voor-en nagespoeld worden. Ze starten dus maandag met verschillende uren spoeling. Dit is vooral om de nieren te beschermen tegen dit vergif. Tussen elke zak chemo wordt er ook gespoeld. Na de laatste chemo moet er dikwijls nog een hele poos nagespoeld worden (soms 24u tot 72u) Hoe lang dat allemaal is, weten we niet meer precies. Het is ook al van december geleden dat we nog chemo met opnames gehad hebben. Tijdens de bestraling kreeg ons Nette elke donderdag ook wel één zakje chemo, maar meer heeft ze ondertussen niet meer gehad.

Ze gaan haar alleszins niet meer herkennen op de afdeling. Na meer dan 3 maanden heeft ze veel woordjes geleerd, is haar favoriete hobby 200 keer per dag haar schoenen en kousen uitdoen, is ze verdikt, heeft ze terug haartjes gekregen, slaapt ze in een tweepersoonsbed, speelt ze heel flink (ook al is dat vaak alleen als de grote zus naar school is), kan ze gibberen, zotte kuren doen, flink alleen eten, ...

Het zal de komende tijd dus weer oppassen worden met rondvliegende beestjes. Hopelijk verandert het weer en maakt de zon haar opmars.

tot de volgende keer (waarschijnlijk terug vanuit GHB!)

15:48 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.