13-04-08

Vrijdag 4 januari 2008

Hallo allemaal,

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!!! Voor iedereen een goede gezondheid natuurlijk en veel geluk voor jullie allemaal! Ons goede voornemen kennen jullie natuurlijk al wel. 2008 gaat voor ons een speciaal jaar worden (en ik ga op aanraden van mijn directeur geen MAAR gebruiken, want dan vervalt alles wat je voor de komma zegt...), een jaar dat we nooit zullen vergeten. Ons Nette zal jullie allemaal verrassen dit jaar, daar geloven we in! Voor de rest vergeten we alle nare dingen van 2007. Hierbij denken we vooral aan alle lieve mensen, zowel in als buiten onze familie, die nu alles volgen van Hierboven. We denken ook aan alle goeie en leuke dingen die 2007 gebracht heeft: kindjes die geboren werden, kindjes die nog op komst zijn, eerste verjaardag van ons Nette, ons Nore die helemaal openbloeide, ...

Bij deze dus een nieuw jaar, nieuwe leuke dingen en een nieuwe start!

Vandaag zijn we naar GHB geweest. Ze hebben daar een NMR gemaakt van ons Nette haar hoofd en ruggemerg. De resultaten ervan kennen we nog niet. Dinsdag hebben we een afspraak bij prof. Menten. Die gaat onze vragen rond bestraling (= radiotherapie) proberen te beantwoorden. Dan zullen de resultaten ook bekend zijn en bekeken zijn door alle betrokken partijen. Als er niks veranderd is tov vorige scan, dan zal de bestraling snel starten. Prof. Norga sprak al van volgende week donderdag voor een simulatie. Dan krijgen we een rondleiding op de bestralingsafdeling. De kamer waarin de bestraling gebeurt is blijkbaar nogal donker. Er staat een bed en via een gangetje kom je dan in een andere kamer waar een camera staat. Daarop kan je als ouders je kind volgen. De bestraling duurt slechts enkele minuten, maar er mag dan niemand bij in de kamer. Bij een gewone foto bijvoorbeeld, mag je als ouder bij je kind blijven als je een loden schort aantrekt. Hoe ons Nette dus zal reageren als ze alleen moet blijven, is nog een vraagteken. We kunnen wel via een microfoon muziek afspelen die ze graag hoort of spreken tegen haar. Zelf kan ze ons wel niet zien.

De eerste oefensessie zou ongeveer een half uurtje duren. Dan gaan ze een masker maken om op haar gezicht te leggen. Dat is gemaakt uit een harde plaat die men verwarmt. Door de verwarming wordt die plaat soepel en neemt het de vorm aan van je gezicht. Dit moet ze steeds opzetten zodat men zo nauwkeurig mogelijk kan bestralen.

We hebben ook een prentenboekje gekregen "Radio Robbie" waarin alles op kinderniveau staat uitgelegd. We hadden voor de chemo ook een soortgelijk boekje dan "Chemo-Kasper" heet. Voor ons Nore is dit wel goed, zodat ze ook op de hoogte kan blijven van wat ze in dat grote ziekenhuis allemaal doen met haar zusje.

Ons Nette is het allemaal al goed gewoon aan het worden. Het aanprikken verloopt heet vlot en voor een vingerprik moet ze niet wenen. Bloeddruk meten e.d. gaan ook heel vlot. Ze is het al goed gewoon daar in het ziekenhuis. Daarstraks kregen we haar met moeite mee naar huis!

Ze had wel weer last gehad van de verdoving. Als ze dan wakker wordt, dan is ze altijd even lastig. Ze zou dan van je schoot wippen, terwijl ze nog helemaal "high" is.

Zo, meer nieuws dinsdag!

groetjes,

Stijn en Joke

15:31 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.