13-04-08

Woensdag 26 september

Dag allemaal,

Ondanks de goede vorderingen die ons Nette maakte, en ondanks alle steun en kaarsen, hebben we daarstraks slecht nieuws gekregen, heel slecht nieuws. De tumor was inderdaad een ependymoom zoals de dokters hadden voorspeld, maar het is een zeer agressieve en zeldzame variant ervan. Bij de operatie heeft de chirurg blijkbaar ook een uitzaaiing in de hersenen ontdekt en verwijderd, wat het bewijs is van het agressieve karakter van de tumor. Daardoor heeft men beslist om de zwaarste chemo te geven die er is. Dat is de enige mogelijke kans op genezing. En die kans is niet zo groot. De kans dat de tumor niet terugkomt, is minder dan 50%. We moeten dus met alles rekening houden.

Vandaag zijn we even naar huis gemogen. Vrijdagmorgen moeten we terug voor een nmr-scan en dan mogen we voor het weekend opnieuw naar huis. Begin volgende week gebeurt dan het nodige zodat ons Nette de chemo toegediend kan krijgen, en de chemokuur start normaal gezien eind volgende week. De behandeling start met drie chemobeurten. Elke beurt bestaat uit een week in het ziekenhuis en daarna twee of drie weken thuis herstellen. Daarna hangt het af van hoe haar lichaam op de chemo reageert. Ofwel krijgt ze dan nog zwaardere chemo, ofwel moeten ze dan al bestralen, maar dat laatste proberen ze zo lang mogelijk uit te stellen. We moeten nu al rekening houden met een behandeling van minstens een half jaar, en dan nog is het maar de vraag of ons Nette er goed op reageert of niet.

Het was daarstraks uiteraard opnieuw een hele schok, en toen vroegen we ons af of het allemaal de moeite waard is, om ons meisje die hele lijdensweg te laten afleggen. Maar zolang er hoop is, gaan we er voor vechten zo hard we kunnen en we zijn er zeker van dat ons Nette dat ook gaat doen. Ze heeft een sterk karaktertje en laat zich niet zomaar doen.

We hebben nog veel vragen, maar één vraag zal altijd onbeantwoord blijven: waarom? Waar heeft onze lieve kleine meid dit aan verdiend? Dat weet niemand.

Groetjes,

Joke, Stijn, Nore en Nette

14:17 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.