13-04-08

Zaterdag 1 december

 Hallo iedereen,

eindelijk nog eens een mailtje uit Geel. We hebben de afgelopen week wat computerproblemen gehad, vandaar de late mail.

Ons Nette heeft gisteren in Mol nog een bloedname gehad. Dit gebeurt dmv een vingerprik. Ze moest even wenen voor het prikje, maar nadien was alles ok. Ze was echt wel heel flink! Daarna moesten we naar dr. Givron, de kinderarts in Mol. Hij heeft haar nog eens helemaal nagekeken. Haar witte bloedcellen staan nu op 0, oppassen dus voor de beestjes. Haar plaatjes waren 35000, dus die waren ook terug serieus gezakt. Als ze onder de 20000 geraakt, moet ze plaatjes bijkrijgen. Haar hemoglobine was ok, dus bloed moet ze voorlopig niet krijgen. Als ze dit wk koorts krijgt, dan moeten we onmiddellijk naar Leuven. Dan moet ze anitbiotica krijgen voor 48 of 72 uur. Ze moet dan wel opgenomen worden omdat de toediening van de antibiotica via het infuus gebeurt.

Maandag moeten we terug op controle in Mol. Dan is er weer een bloedname. Normaal gezien moet ze 2 keer per week naar Mol voor de bloednames. Dan kijkt de kinderarts haar ook helemaal na.

Voor de vingerprik in het labo, mogen we altijd voorsteken. Zelfs aan het onthaal mogen we altijd als eerste inschrijven. Ze willen de kans op infecties zo klein mogelijk houden. De consultatie is ook op een moment dat er niemand anders aanwezig is op pediatrie. We worden dus heel snel geholpen zodat we zo snel mogelijk terug naar buiten kunnen. Er zijn nog een aantal kankerpatiëntjes die in Mol op consultatie komen. Speciaal voor hen volgt men deze maatregelen. De vingerprik doet men normaal gezien niet meer, maar voor hen doen ze dit nog wel owv de frequentie van de bloednames.

Ons Nore heeft ook koorts en een serieuze hoest. Oppassen geblazen dus. Het is wel altijd spannend in het ziekenhuis van Mol. Je moet er elke keer rekening mee houden dat je naar Leuven moet doorrijden. We hebben deze week al 2 keer geluk gehad dat we niet naar Leuven moesten.

Voor de volgende chemo (die normaal gezien op 10 december start) zijn er een aantal startvoorwaarden. We denken dat je 2000 witte moet hebben om te mogen starten. Ons Nette zal dus nog een serieus inhaalmanoeuvre moeten doen als ze daar wil geraken. Van de volgende chemo zal ze zwakker zijn dan de afgelopen chemo. De kans dat ze snel op 0 zal staan is groter dan.

Voor de rest stelt ze het heel goed. Ze is echt groter aan het worden, heeft nog een paar stapjes alleen gezet en begint wat meer te praten. Toen de Sint vanmorgen geweest was, heeft ze 2 chocoladefiguurtjes tegelijkertijd opgesmuld... Het is een genieterke die Nette. Op dit moment staat ze aan de bureaustoel te trekken en te krijsen omdat ze aandacht wil... tijd dus om af te ronden.

Tot binnenkort!

Stijn en Joke

15:17 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.