23-09-08

Lang leve de bloedbeestjes!

Hallokidoki,

ik ben vandaag met papa naar GHB geweest. Ik moest er al om 8u zijn voor een niertest. Dat heb ik ondertussen al een aantal keer gehad. Ze prikken een naaldje in mijn hand, plakken een plaszakje en prikken een naaldje aan mijn prikdoosje. Daarna moet ik naar Nucleaire Geneeskunde waar ze iets in mijn infuusje spuiten van mijn hand. Als dat gebeurd is, nemen ze een foto van mijn handje om te zien of die vloeistof niet blijft vastzitten. Daarna mocht ik terug naar de dagzaal en moesten ze elk uur bloed nemen. Dit duurde tot 13u. Om 14u moest ik dan naar de oogarts. Ik klaag al een tijdje van mijn oogjes. Ze tranen soms en ik wrijf er vaak in en zeg dan dat dat pijn doet. Mama en papa zijn zoals steeds heel erg op hun hoede en daarom vroegen ze gisteren nog om een oogcontrole. Alles bleek min of meer wel ok. Het zou kunnen dat de chemo mijn slijmvlies van mijn ogen veranderd heeft en dat ik daardoor drogere ogen heb. Ik heb nu "neptranen" gekregen en moet die 2 weken testen. Hopelijk helpt het een beetje. Misschien kan ik het nu wat uitbuiten en even neptranen in mijn ogen doen als ik mijn zin niet krijg...

Ze hebben vandaag ook mijn bloed gecontroleerd en rarara wat kregen we goed nieuws! Voor de eerste keer dit jaar had ik wel 5000 WBC! Niet te geloven seg. Een record! Er stonden zo goed als geen kruisjes op het blad (dwz dat er bijna geen afwijkende waarden waren). Mama en papa waren natuurlijk in de wolken! We zijn op de goede weg. Deze nacht heb ik ook nog eens doorgeslapen! Vonden mama en papa ook super.

Dit weekend was heel leuk. Zondag was het ons Nore haar verjaardagsfeestje. Het was in Turnhout omdat het daar openstraatdag was bij oma en opa. Er was vanalles te doen en ik heb me supergoed geamuseerd natuurlijk! Ik mag nu van de dokter rustig aan terug "normaal" gaan leven. Binnenkort mag ik zelfs eens naar mijn onthaalmoeder. Ik ga wel even wachten tot na de scan, want ik wil zeker niet ziek worden voor die scan gebeurd is. Ik mag nog niet gaan zwemmen, maar mag al wel terug mee boodschappen gaan doen enzo. Een verademing hoor. Een jaar lang zo op je hoede moeten zijn en niet kunnen doen wat je wilt, dat is zeker niet altijd even leuk. Ik heb er zelf niet zoveel last van, maar voor ons Nore en mama en papa was dat niet altijd even prettig.

Nu ik dus terug wat meer mag ondernemen, kan ik eindelijk ook eens een lekker ijsje gaan eten! Dat gaat alleszins heel erg smaken. Ik ga een lekkere coupe nemen met alles erop en eraan. Dat wordt smullen geblazen!

Zo, niks dan goed nieuws dus! Laat de kaarsjes nu maar branden voor 17 oktober! Als alles in dezelfde lijn ligt, zitten we in de goede richting!

Dikke knuffel,

Nette

21:07 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-09-08

I love bikers

Hallo iedereen,

Amai, wat een weekend seg! Nu ben ik zeker dat ik later ook een "bike babe" ga worden. Zoveel lieve mensen, onvoorstelbaar.

Vrijdagavond was er een zettersprijskamp. Er waren 80 zetters en dan nog heel wat drinkers. Nonkel Jef had zijn vriendjes uitgenodigd om ons Fee in te drinken. Een 200 man was er die avond in totaal. Ons Nore en ik lagen toen al in bed, want het begon om 20u. Ik was al om half 7 in de auto in slaap gevallen, want ik had een dagje GHB achter de rug. 's Morgens was ik nog naar Mol gereden voor een bloedcontrole en nog steeds was alles net niet laag genoeg. Ik mocht toch rijden, omdat ze geen risico wilden nemen als ik zou vallen dit weekend. (Met lage plaatjes kan je blijven bloeden als je een wonde hebt). In GHB namen ze ook nog eens bloed en die waarden waren nog iets lager dan de vingerprik in Mol. Ik heb dan toch bloed gekregen ook. Gevolg was dan wel dat we tot half 7 in GHB waren. Ik ben toen we heel flink gaan slapen, want papa kon me gewoon van de auto recht in bed stoppen. Dat is nog niet vaak gebeurd!

Zaterdag was het weer niet ideaal, beetje regen. Om 13u30 vertrokken de moto's voor een gezamelijke rondrit van 120km. Op het laatste nippertje wilde ik toch meerijden met papa in de side-car. Toen ik erin werd gezet, moest ik heel hard wenen. Er was heel veel lawaai en ik kende zoiets niet. Papa stuurde mama wel een sms dat ik het heel leuk vond toen we op het einde van de straat waren. De politie kwam dikwijls voorbij gereden op de moto met zwaailichten. Dan zwaaide ik altijd en moest ik lachen. Ook Erik (mijne dikke vriend van de Aardse Motorvrienden) kwam regelmatig eens piepen op zijne moto. Ik heb 80 km gereden tussen papa's benen op 1u45. Een knappe prestatie voor een bengel van 2, vinden jullie niet?

In totaal waren er zo'n 55 moto's op zaterdag. Het weer zat niet echt mee, maar al bij al zijn ze niet erg nat geworden tijdens de rit.

In de namiddag heb ik me goed geamuseerd. Ik ben 's avonds met oma, opa en ons Nore naar huis gereden en heb flink geslapen. Mama en papa bleven nog voor de fuif. Dat was een echt succes zeiden ze 's morgens. Om half 5 waren ze daar weg en toen was het nog niet gedaan! En dan zeggen ze dat ik een vroege vogel ben! De scouts van papa was met een hele bus daar. De chiro van mama was er vooral vrijdag en zondag. Beetje verdelen natuurlijk, wie weet komt er wel ruzie van???!!! Nee hoor, zo'n gemengd koppel dat lukt goed (kijk maar naar mama en papa!)

Zondag was het kindernamiddag. Dankzij het mooie weer waren er 220 moto's die kwamen rijden! Je kon vanaf 9u vertrekken en op je eigen tempo 180km gaan rijden. In de namiddag was er Lex, die mooie kinderdisco deed voor ons, clown Papillon die knappe ballonnen plooide (hij had ook een papegaai bij), een springkasteel en mooie versiering van de kindjes van Jelle's klas. Het was echt geweldig! Zoveel mensen bij elkaar, daar heb ik een heel jaar lang niet van kunnen genieten.

Zondag was het ook precies een jaar geleden dat ze dat stoute ding in mijn hoofdje ontdekten. Het was voor mama en papa een hele andere dag dan in 2007! Hopelijk vanaf nu alleen nog goed nieuws. Vorige week lieten ze ons nog weten dat de scan (die normaal gezien deze week had plaatsgevonden) pas op 17 oktober zal gebeuren. Even een domper op de festiviteiten, maar niks aan te doen. We zullen geduldig moeten afwachten. Hoewel ik de indruk heb dat dit niet altijd even simpel is voor mammie en pappie. Ik ben wel een supertroosteres en kan zakdoekjes uitdelen en tranen afvegen als de beste!

Ik wil langs deze weg ook nog iedereen enorm bedanken voor de hulp! Vooral de Aardse Motorvrienden, die dit alles op poten hebben gezet. Zonder hen was dit allemaal niet gelukt! BEDANKT AM, I love u!

Voor alle andere helpers (kaartenverkopers, sponsors, garçons, tappers, ...) jullie zijn fantastisch. Echt heel erg bedankt voor jullie steun! En ook natuurlijk de mensen die naar de benefiet gekomen zijn om met ons te spelen en te babbelen, tof tof tof dat jullie erbij waren! Iedereen samen maakte het weekend onvergetelijk. We gaan er voor eeuwig aan blijven terugdenken met een lach op ons gezicht en een warm hart!

Dikke knuffel,

Nette

PS de foto's volgen nog. Even nog verzamelen en de beste eruit kiezen!

16:54 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

08-09-08

Nog 5 dagen...

Hallokes,

Nog 5 dagen en dan start mijn grote feestweekend! Ik kijk er echt naar uit. Alle regen die dit weekend viel, kan dan al niet meer uit de lucht vallen!

Ik ben vandaag bij Dr. Givron geweest. Resultaten: Hemoglobine: 8,8 - Plaatjes: 27000 - WBC: 800 Woensdag gaan we terug op controle en dan bestaat de kans wel dat we nog eens een ritje plannen naar den berg. Hopelijk kan ik dan zowel plaatjes als bloed krijgen dan kan ik ertegen voor het weekend! Ik moet wel op tijd terug zijn, want ga de tent mee rechtzetten. Zo'n sterke meid kunnen ze wel gebruiken denk ik.

In Mol zag ik Dr. Van Hamel. Die is nu gestart als collega van Dr. Givron. Misschien dat jullie die naam niet veel zegt, maar ons wel hoor. Ze was een jaar geleden assistente en kwam samen met de prof. ons het slechte nieuws vertellen over dat stoute ding in mijn hoofd. Gedurende dit jaar hebben we haar nog wel een aantal keer gezien. Het is een hele lieve dokter! Leuk dat we haar daar nu vaker zullen zien!

Na de controle ben ik nog heel even bij Fee langsgegaan. Zoals altijd was ze weer goed aan't snurken. Volgende keer ga ik toch eens aan die miniteentjes kietelen zodat ik er wat mee kan spelen! Ons Lene en ons Nore zijn naar school, dus had ik de winkel eens voor mij alleen (anders is het toch ruzie zo met 3 in dat winkeltje)

Zo dat was het weer voor vandaag. Tot woensdag misschien!

X Nette X

12:42 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

02-09-08

Ik ben een BK

Hallo allemaal,

ik ben een echte BK (bekende kempenaar!) Ik sta in de Gazet van Antwerpen. Je moet zeker eens een kijkje gaan nemen! Wel regio Kempen!

Controle in Mol was ok!

kusjes,

Nette

12:39 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-09-08

De allerlaatste keer???

Hoi piepeloi,

Zou het dan toch echt waar zijn? Mama en papa kunnen het bijna niet geloven. Ze zijn heel blij dat het de laatste keer was, maar blijven toch met beide voeten op de grond. Eerst september afwachten... scan en gesprek met de proffen. Dan gaan we pas echt vieren.

Het gaf wel een vreemd gevoel zaterdag toen we de vierde verdieping achter ons lieten. Het is daar toch een beetje "thuis" voor ons geworden. Bekende gezichten, lieve verpleging en dokters, bijna een gewoonte die aangekweekt is het afgelopen jaar. Toen we de afdeling verlieten, gingen we nog even langs de zuigelingenafdeling. Daar lag ik toen ik een jaar geleden arriveerde in het grote ziekenhuis. De verpleegsters kenden me nog wel en vonden dat ik er goed uitzag. Voor mama en papa kwam alles terug naar boven. Het kamertje in de hoek, waar alles begon, de gesprekskamer waar we 2 keer het slechte nieuws kregen. Herinneringen die er zullen blijven, maar toch een zekere plaats gekregen hebben.

Als we terugkijken op dit jaar, zijn er vele mensen die we hebben leren kennen, die we blijvend in ons hartje meedragen. 1 september was voor ons Nore vandaag een speciale dag: de tweede kleuterklas. Voor vele kindjes was het dat ook, voor vele andere had het dat ook kunnen zijn, maar helaas kon dat niet meer. Siel keek er zo naar uit om naar het zesde leerjaar te gaan, Mats mocht zijn eerste kaarsje uitblazen. Sterretjes, we denken heel vaak aan jullie en vergeten zullen we jullie zeker niet.

Daan kan terug naar school, Britt is weer gestart, Amélie kan terug gaan spelen met haar vriendjes, Jana kan terug gaan leren, Nora is voor de eerste keer naar school, Jonas mag terug starten, Jan kan terug tussen zijn maten vertoeven, ...

Lieve mensen op't vierde, we komen zeker nog eens op bezoek met een bedankje. Ook al kunnen we niet uitdrukken wat jullie voor ons betekend hebben, jullie zijn fantastisch! Sorry voor de vaak vernietigende blikken... ik bedoelde dat niet zo. Nu ik wat groter ben, ken ik al enkele namen (hoewel ik die toch lekker niet zeg als jullie erbij zijn!) Liedjes zingen kan ik ook als de beste, maar ook dat genot is jullie niet gegund...

Morgen ga ik nog eens op controle. Ik hou jullie op de hoogte!

groetjes,

Nette

 

 

21:34 Gepost door Nette in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |